2 års kontroll

Då var det dags för 2 års kontroll av mitt Ci. Tänk att det är två år sedan jag för första gången fick höra ljud genom mitt Ci. Varje kväll när jag tar av mig min apparat för att sova så påminns jag om hur det skulle ha varit om jag inte hade blivit opererad. Hur lite jag faktiskt hörde tidigare. Den här påminnelsen får mig att känna otrolig tacksamhet. Tänk vilken tur jag har som lever nu på 2000 talet när tekniken är så fantastisk. Tänk att trots att jag förlorade min hörsel totalt och blev helt döv, så kan jag idag ändå höra ljud igen. Jag kan tack vare mitt fantastiska Ci trots allt leva ett ganska normalt liv igen.

Jag minns när dom kopplade på ljudet på mitt Ci. Det var en konstig upplevelse. Alla ljud lät helt förvrängda, alla som pratade lät som små seriefigurer. När jag spolade i toaletten så lät det som en stor jordbävning och det mest komiska var att när jag skrattade så lät det som en ringsignal.

Efter som jag nu skulle uppfatta ljud via elektriska impulser istället för på vanligt sätt så tog det ett tag för hjärnan att kunna förstå och koppla alla nya ljud. Idag låter dock dom allra flesta ljuden normalt och hjärnan har allt efter vad tiden gått anpassat sig till mitt nya sätt att uppfatta ljud. Jag kommer att berätta mer i nästa inlägg om hur Ci:n funkar, det invecklat men jag ska göra mitt bästa för att förklara detta teknikens under.

Nu är det dags att kila iväg till sjukhuset.

På återseende.

Namaste Ida DSC_0770

4 reaktioner till “2 års kontroll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s