Nepal

DSC_0432Som dom flesta kanske vet så ligger Nepal mig väldigt varmt om hjärtat. När jag för första gången kom dit i november förra året så kände jag direkt att jag skulle återvända. Den fantastiska naturen med alla dessa höga berg är helt enastående och människorna, ja dom är helt underbara! När man är ute och vandrar i bergen och möter människorna i byarna efter vägen så möts man alltid av ett leende. ”Namaste” säger dom och ler glatt när man kommer där traskandes upp för berget.

I mars åkte jag tillbaka till Nepal för att bestiga kala pathar och besöka everest base camp. Det var en fantastisk upplevelse att få vandra där bland världens högsta berg. Och det gav mig absolut mersmak.

1 vecka efter att jag kom hem från Nepal så skedde den fruktansvärda jordbävningen. Många byar jämnades med marken och flera tusen människor dog.. Som en stor Nepal älskare så försöker man då göra sitt yttersta för att hjälpa dessa fantastiska människor. Jag startade därför en insamling ihopp om att kunna skicka ner tält till några av dessa hemlösa människor. Tyvärr visade det sig vara svårt att kunna skicka ner tälten och få ut dom till dom behövande byarna. Därför beslutade jag istället att skicka dom pengar som jag fått in till Inkas insamling för Nepal istället. Inka är ägare av företaget far away adventure som jag åkt med på mina Nepal resor. Pengarna i hennes insamling går direkt till Nepal och just nu håller dom på för fullt med återuppbyggnadsarbetet. Dom planerar bla att bygga upp en jordbävningsäker skola. Med allas hjälp kommer vi kunna bygga upp ett bättre och säkrare Nepal igen.

Jag kommer absolut att återvända till Nepal. För trots jordbävningen så finns faktiskt den underbara naturen och bergen kvar. Många delar av Nepal är faktiskt helt oförstörd. Och jag kan nästan lova att alla underbara Nepaleser kommer som vanligt möta oss med ett stort leende och välkomna oss tillbaka till Nepal.

Namaste!

DSC_0626

FB_IMG_1433873457760

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s