Godmorgon!

DSC_0851

Godmorgon! Jag vaknade tidigt imorse, redan kl 07.00. Startade sedan dagen på det bästa sättet med ett lugnt och skönt yoga pass. Dom senaste 2 åren har jag utövat en hel del yoga och jag tycker verkligen att det är helt underbart. I hela mitt liv har jag tränat rätt mycket, jag har bl.a gjort både ”tjejklassikern” och ”en svensk klassiker” och även åkt några Vasalopp. Jag tränade i snitt runt 5 dagar i veckan. Gymmade, gick på spinning klasser, tränade bodypump åkte skidor och cyklade mm. Året innan jag blev sjuk så var min kropp helt slutkörd. Jag ville bli vältränad och få goda resultat så när när kroppen inte svarade på min träning så försökte jag lägga in fler pass. Men det spelade ingen roll, hur mycket jag än tränade så presterade jag allt sämre resultat. Vilket gjorde mig sjukt stressad. Jag ville ju få goda resultat på mina lopp jag skulle genomföra. Men kroppen var slutkörd helt enkelt och jag fick i samma veva även problem med panikångest. Men jag fortsatte att köra på som vanligt och bokade upp nästa träningsmål Marcialonga ett 7 mil långt skidlopp i Italien.

Men när jag i januari 2013 vakande upp utan hörsel så kom mitt liv att förändras för alltid. När sjukvården till en början inte kunde erbjuda någon hjälp så sökte jag mig istället till den alternativa sjukvården. Jag blev av dom ordinerad vila och fick träningsförbud. Jag blev tvungen att lägga om min kost som dittills mest bestått av makaroner och korv till att istället äta vegetarisk hälsosam mat och dricka nyttiga smoothies. Och något Marcialonga blev det inte heller för min del. Jag skulle byta ut min livstil med 5 träningspass i veckan mot lugna promenader och yoga. Det var en stor förändring jag skulle genomgå och det var något jag till en början inte alls tyckte var speciellt roligt.. Jag ville ju bara kunna komma igång med träningen igen.

Men Ju längre tiden gick, desto mer började jag tycka om min nya livsstil. Kroppen började sakta men säkert få allt mer energi igen. Jag började tycka om den lite lugnare träningen i form av promenader i skogen och yoga. Träning utan några krav på prestationer var exakt vad jag behövde. Och jag började bli allt duktigare på att laga nyttiga vegetariska matträtter. Jag började allt eftersom känna ett större och större lugn inom mig.

Det är den här nya livsstilen jag idag lever efter. Trots att mitt träningsförbud sen länge har upphört så känner jag ingen dragning alls att gå tillbaka till det livet jag hade förut. Visst var jag mycket starkare då men jag mådde även så mycket sämre. Min kropp har från att ha varit stel som en pinne börjat bli allt mjukare och smidigare. Jag mår faktiskt bättre idag och känner mig så mycket mer tillfreds med livet än vad jag någonsin har gjort, trots att jag idag har mitt hörselproblem att tampas med.

Ibland kan faktiskt kriser och jobbiga saker i livet föra något gått med sig. Jag hade turen att min sjukdom ledde mig till en positiv förändring i mitt liv. Mitt nya liv har bara börjat och jag är så förväntansfull på att se var alla dessa nya vägar kommer att leda mig.

Trevlig helg på er!

Namaste!

DSC_0632

2 reaktioner till “Godmorgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s