Sprida kärlek

people-holding-hands-helping-each-other-in-love

Bra där USA! Äntligen,Love Wins!

Såg för ett par dagar sedan en väldigt inspirerande och intressant dokumentär som hette ”Mathjälparna”. Den handlar om människor från olika delar av världen som hjälper fattiga och utsatta människor med mat, men även med kärlek och omtanke. En dokumentär som jag tycker alla borde se och sen ställa sig frågan, Vad kan man själv bidra med för att göra världen lite bättre?

Vi måste ta hand om varandra. Uteliggaren som du kanske passerade påväg till jobbet, är också en människa. En människa som också behöver kärlek och omtanke som du. Eller den lilla flickan som bor i Afrika som måste gå flera kilometer varje dag för att hämta vatten. Kanske måste gå hungrig för familjen inte har tillräckligt med pengar till mat och som kanske kommer att bli både omskuren och bortgift. Även fast vi kanske inte kommer från samma land så är vi är ju trots allt människor allihopa. Du blev kanske född och uppvuxen i Sverige men du hade lika gärna kunnat växa upp i Afrika. Den lilla flickan hade lika gärna kunnat vara du.

Vi kan hjälpa varandra på så många sätt, små gärningar i vardagen kan betyda så mycket för en annan. Som att hjälpa den stressade småbarns föräldern som har varit och storhandlat att packa in varorna i bilen. Att ge personen i kassan på affären ett leende och önska trevlig helg. Att ge någon en fin komplimang eller att hjälpa den gamla gubben över vägen.

Det finns oändligt mycket som man kan göra för att sprida kärlek och glädje och göra världen till en bättre plats, en kan inte göra allt men man kan göra något.

main-qimg-a4bfd27b2dcb1b59f84f589330ce2999

Internally displaced girls help each other wash hands at the UNHCR Sheik Shahzad camp in Mardan district

helping-others

Namaste!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s