En morgon i Ubud

DSC_1164

Klockan är nästan sju på morgonen. Det är fortfarande lugnt ute, jag hör några tuppar gala, några fåglar kvittrar och någon hund skälla. Solen har precis börjat stiga upp med sina värmande strålar och allt börjar vakna till liv igen. Jag går längst gatan på väg mot min yogaklass. På min väg möter jag några mopeder som kör förbi, någon tvättar bilen och någon annan sitter och vilar på en trapp. En kvinna går runt och ställer ut sina offergåvor och doften av rökelser finns som alltid närvarande. Jag möts av vänliga blickar och leenden och vi önskar varandra god morgon. Det är en lugn och harmonisk morgon och en perfekt start på en ny dag.

Det finns mycket här som jag kan sakna hemma. Här är folk mer öppna och delar gärna med sig av ett leende. Hemma kan det nästan vara så att om det är någon som ler mot en helt utan anledning så tänker många istället, har jag nått i ansiktet? har jag mat runt munnen? ser jag konstig ut? jag kanske tog fel kläder på mig ändå? Istället för att bara ta emot leendet och ge ett tillbaka. Att känna kärlek istället för att känna misstänksamhet mot folk.

Vi måste sprida kärlek och glädje och vi måste faktiskt unna varandra att få bli och vara lyckliga. För det är väl det vi alla söker, Lyckan. Våra vägar dit kommer att se olika ut. Vissa kommer ha krokiga och ojämna vägar, vissa kanske kommer till en återvändsgränd medan andras vägar är ganska jämna och raka. Döm aldrig någon annan efter vilken väg dom väljer för det kanske är den rätta för dom. Eller så kanske dom måste ta den där ojämna och krokiga vägen först för att sen tillslut komma till insikt att dom kan vika av och ta en annan väg, en väg som är rakare och finare. Vissa kanske väljer den raka fina vägen direkt och då måste vi kunna glädja oss med dom, glädjas över deras lycka. För i slutändan så är det ju lyckan vi alla strävar efter och vi måste förstå att våra vägar dit inte behöver vara samma men kan vara lika rätt för det. Ibland kan vi behöva hjälp att ändra färdriktning, andra gånger väljer vi våra egna vägar. Oavsett hur så måste vi bemöta varandra med kärlek och omtanke. För vi alla försöker ju bara att bli lyckliga

Namaste

The Dalai lama
The Dalai lama

3 reaktioner till “En morgon i Ubud

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s