Ubud

Jag sitter på balkongen på hotellet. Fortfarande förkyld och hängig. Dom senaste tre dagarna har jag mestadels spenderat i sängen här på hotellet. Tiden här i Ubud har gått otroligt fort, trots att jag inte har gjort speciellt mycket. Och jag måste säga att det inte alls har varit som jag hade förväntat mig. Innan jag åkte var jag lite orolig att jag inte skulle lära känna någon och skulle bli tvungen att sitta ensam hela tiden. Men saken är den att när jag väl kom hit så har det varit exakt det jag velat göra, vara själv. Varje gång jag ska gå ut och äta så sitter det minst 2 andra ensamma tjejer vid var sitt bord, möjligheterna att ta kontakt och börja prata finns alltid där, men jag har aldrig känt att jag haft behovet av det. Jag har istället velat fokusera på mig själv och mina tankar och funderingar om livet. Och när det gäller ensamhet så är det nog just det som är den stora skillnaden, att så länge det är ens eget val att vara just själv så behöver ensamheten inte göra att man känner sig just ensam. Men är den ofrivillig då kan den vara fruktansvärt jobbig.

Jag hade också trott att jag skulle fara iväg på massor av utflykter, kanske vandra och besöka olika sevärdheter på ön. Men så blev det inte. Jag har varit iväg på några promenader bland risfälten men i övrigt har jag faktiskt spenderat största tiden med att gå på yoga, mediterat och suttit länge på olika restauranger och fik och läst böcker och skrivit dagbok och funderat över livet. Och jag känner faktiskt att det är exakt det jag behövde med den här resan. En resa för att reflektera och fundera över livet. För som ni säkert vet så är det mycket som hänt i mitt liv senaste tiden och jag kände innan jag åkte hit att jag behövde tid för att fundera vad jag vill med mitt liv. Hur vill jag att mitt liv ska se ut. För det är ju faktiskt upp till mig nu att skapa mig det liv jag vill ha. Och det är inte alltid så lätt att veta hur man vill ha det.

Men vistelsen här i Ubud har verkligen gett mig mycket och jag har faktiskt hittat svaren på några av dom frågor jag sökt. Jag känner mig lugnare och mer harmonisk igen. Det är verkligen magiskt att vara på en sån spirituell plats som Ubud, det är en sån trevlig och härlig energi och stämning och man möts av så många glada leenden här så man blir helt varm inombords.

Imorgon åker jag vidare ut till Gili T, ska bli härligt med en veckas sol och bad vid kusten och förhoppningsvis finns det något bra yoga sälle även där.

Ubud

Namaste!

En tanke på “Ubud

  1. Härligt att höra vännen. Du verkar ha det fint där borta 🙂 Hoppas sjukan ger med sig snart och njut resten av tiden där 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s