Gili Trawangan

ct-up_gili-trawangan

Jag åkte båt från Bali ut till Gili och det tog väl nästan en timme. Båten var fullpackad med turister. Men min första dag här på Gili hade inte den bästa starten.

När jag väl kommit fram så började det med att jag inte hittade hotellet. Vägarna här består till största delen av packad jord och ofta kan den vara lite blöt och lerig eftersom dom vattnar vägen flera gånger per dag för att det inte ska damma så mycket. Efter den här lilla vägen drog jag då min stora blåa resväska för att försöka hitta till hotellet. Dom flesta andra verkar resa med ryggsäckar så klart, men inte jag. Det var varmt ute säkert runt 30 grader. Efter att ha gått fram och tillbaka efter vägen med min kära resväska dragandes efter mig och frågat ett antal människor så hittade jag tillslut hotellet. Jag var trött och slut och ville helst bara lägga mig på rummet och vila. Men det visade sig att hotellet jag skulle bo på även var en dykskola. Så när jag stod och väntade på att få checka in så kom det fram en kille som försökte övertala mig att börja dyka. Det kändes som att han var någon typ av ”dykinkastare”. Men jag kände inte riktigt för att testa dykning, inte på den här resan i alla fall. Trött och slut var jag och kände mig inte alls på humör. Men jag lyckades bli av med honom genom att säga ”kanske senare” . Innan jag lyckades få nyckeln så hade två till människor hunnit fråga mig om jag inte var sugen att testa dyka.. Men just då kände jag bara, snälla låt mig bara vara, jag vill inte dyka. 

Men efter lite sömn så kändes allt genast bättre. Gili T visade sig dock vara ett litet party ställe, så kontrasten mot Ubud blev rätt påtaglig. När jag igår var ute på morgonpromenad så mötte jag andra som var på väg isäng och vissa som fortfarande festade. Här finns heller inge raw food eller veganskt och bara ett litet utbud av vegetariska rätter. Men det är fantastiskt fint här, kritvita stränder och turkost hav.

Jag inleder oftast dagen med en härlig morgonpromenad runt ön. Det finns en strandpromenad som går längs hela ön och här på Gili så är inga motorfordon tillåtna så det är cykel, häst och vagn eller till fots som gäller. Jag älskar verkligen morgonen, allt är så lugnt och stilla då och man ser hur allt och alla sakta men säkert börjar vakna igen. Efter promenaden äter jag frukost på hotellet och sen tillbringar jag såklart dagarna på stranden och njuter av att sola och bada. Har ju bara några få dagar kvar här nu innan jag åker tillbaka mot Sverige och Umeå så jag njuter allt vad jag kan nu av solen och värmen.

2013-06-18_0020_Gili_Trawangan_street

Namaste

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s