Dags att åka hem

DSC_1333

Jag sitter vid poolen på hotellet. I eftermiddag lämnar jag Bali och åker tillbaka till Sverige. 3 veckor har jag varit här på Bali nu. Tiden har gått fort men det känns ändå ganska skönt att komma hem nu. Åkte från Gili igår och har spenderat sista natten på ett hotell i närheten av flygplatsen.

Jag känner mig nöjd över dessa veckor. Har varit så nyttigt och givande att åka själv och kunnat reflektera och fundera över livet. Inte haft några måsten utan bara kunnat lägga allt fokus på mig själv.

Ubud är verkligen det stället jag gillat mest. När jag åkte till Gili T så kunde jag tydligt se skillnaderna mot Ubud. Jag upplevde att Ubud hade en mer fridfull stämning. Människorna kändes mer harmoniska där och det är en lugnare och mer avslappnad atmosfär. Och dom ligger verkligen i framkant när det gäller både hälsa och miljö. Vi har mycket att inspireras och lära oss från Ubud. Men det kommer jag berätta mer om det i senare inlägg. Gili T är mer av en turistort med barer och party. Och dykare förstås.

På Gili T gick jag varje morgon på morgon promenad runt ön. Det var nästan inga turister vakna då, mötte några som sprang men annars var det mest bara lokal befolkningen som var uppe och jobbade. Jag fick varje morgon se den vackra soluppgången och dom människor jag mötte längs vägen, vi önskade alltid varandra god morgon och gav varandra ett leende. Fantastisk start på dagen helt enkelt.

På Gili T var det väldigt lite ensam resenärer. Dom flesta var par eller kompisgäng. Vilket gjorde att man inte kände sig lika bekväm att sitta själv och äta. I Ubud var det ju alltid minst 2 eller 3 andra som satt ensamma när man skulle ut och äta. Där satt även dom flesta och läste böcker eller skrev medans på Gili festade folk istället.

Det som har varit lite svårt på resan är att höra vad folk säger. Speciellt lokalbefolkningen. Dom har en speciell brytning som gör det väldigt svårt att höra. Ibland har jag varit tvungen att fråga upp flera flera gånger men ändå kanske inte riktigt förstått. Men på nått vis har det ändå gått bra, jag har tagit mig fram och klarat mig bra ändå. Även fast man såklart ibland blir jäkligt less på att inte kunna höra. Men men sånt är livet.

Hursomhelst har det varit en bra resa och den har gett mig lite mer klarhet inför framtiden. Jag känner mig mer harmonisk och tillfreds med livet nu. Jag känner att jag har fått landa och fått lite distans till allt som hänt senaste tiden.

Den erfarenheten som den här resan har gett mig kommer jag att bära med mig resten av livet.

Så tack Bali för den här gången,kanske ses vi igen någon gång.

Namaste

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s