En tillbakablick

AAEAAQAAAAAAAALaAAAAJGI4N2IxMzI5LTQ2OTItNDM2NS1hZTI0LTBmOTllODI0NGZjYg

Dom första 4 månaderna var verkligen en turbulent tid. Den 2:a Januari kom jag in till sjukhuset för första gången. Jag hade vaknat upp på morgonen och kunde bara höra lite lite grann. Läkarna undersökte mig på alla möjliga sätt, tog röntgenbilder och olika blodprover men kunde inte hitta något som var fel. Jag blev inlagd på sjukhuset och trots att läkarna inte hade hittat något fel på mig så valde man att prova att sätta in kortison i dropp på mig för att se om det skulle hjälpa. Men jag hörde bara sämre och sämre för varje dag. När jag vaknade upp på sjukhuset den 3:e dagen var jag helt döv. Det var verkligen en fruktansvärd upplevelse.

Du ser hur människorna runt omkring dig röra på munnen men du kan inte höra något. Allt är bara tyst. Det ända sättet folk kan kommunicera med dig är med penna och papper. Att sedan inte veta om du någonsin kommer att kunna höra igen, du kanske kommer att leva i tystnad resten av ditt liv. Du kanske aldrig kommer kunna prata med människor igen, aldrig kunna lyssna på musik, aldrig kunna prata i telefonen. Aldrig kunna höra ett endaste enstaka ljud överhuvudtaget igen. Det var verkligen fruktansvärt.

Jag orkade inte riktigt med att ta in alla tankar och känslor som kom, det var alldeles för jobbigt. Jag kände att mitt liv var över. Jag hade inte något som helst hopp om framtiden. Inget hopp om att få ett värdigt liv igen. Det var över, mitt liv var över.

Men så kom mina kära vänner Ewe och Nickolas på besök på sjukhuset. Båda utbildade inom healing och sen Nickolas även kunnig inom akupressur. Jag hade aldrig varit i kontakt med alternativ medicin tidigare så när dom frågade om dom fick  göra en behandling på mig för att se om det kunde ge mig hörseln tillbaka så måste jag erkänna att jag inte hade så stort hopp om att det skulle fungera. När dom meddelade att dom behövde brödkavel, virknål, hårfön och tigerbalsam inför behandlingen så sjönk hoppet ytterligare. Men självklart ville jag testa allt som hade minsta lilla chans att ge mig hörseln tillbaka. Så dom kom till mig på sjukhuset och behandlade mig i över 2 timmar med både healing och akupressur. Och vet ni vad? Jag fick tillbaka en del av hörseln!! Helt otroligt!! På mitt vänstra öra kunde jag höra lite igen. Jag kunde inte tro att det var sant. Det var verkligen ett mirakel!

Dom kommande 4 månaderna var dock hörseln väldigt ostabil. Helt plötsligt kunde den bara vara borta. Den försvann ofta 1-2 gånger i månaden och kunde vara borta 3-7 dagar per gång. Återigen fick folk använda papper och penna för att kunna kommunicera med mig. Det var fruktansvärt när det hände. För jag visste aldrig om jag någonsin skulle kunna höra igen. Den här gången kanske jag skulle förbli döv. Den här gången kanske hörseln inte skulle komma tillbaka. Det var en skräckupplevelse varje gång och jag fick verkligen panik.

I slutet på april fick jag operera in mitt cochlea implantat och en månad senare kopplade dom på ljudet. Det var verkligen så skönt att kunna släppa lite av oron som jag ständigt bar på. Nu visste jag att med Ci:n hör jag oavsett hur hörseln på mitt vänstra öra är. Nu spelar det ingen roll om hörseln på vänster försvinner emellanåt för jag kan höra ändå.

Än idag så försvinner ibland den lilla hörseln jag har på vänsterörat. Men jag har nu lärt mig att inte drabbas av panik och oro. Det tog lång tid och visst funderar jag fortfarande på varför den försvinner ibland. Men nu har jag ju mitt Ci, och det är jag oändligt tacksam över. Den ger mig den trygghet jag behöver. Den gör så att jag fick tillbaka mitt liv igen!

Jag är verkligen så tacksam!

pray-2

Namaste!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s