Hej igen gott folk!

Det var ett tag sedan jag skrev nu. Har varit mycket som hänt den senaste tiden.

Jag började oktober månad med en veckas yogaretreat nere i Gässlingsbo utanför Bollnäs. Det var en riktigt härlig vecka där jag tillsammans med ett gäng andra härliga yogisar, yogade, hade stillsam tystnad, intressanta samtal och bara tog hand om oss själva. Det var starten på våran 2 år långa yogalärarutbildning. Det känns verkligen så bra. Utbildning är på distans och vi kommer att träffas några veckor per år på kursgården i Gässlingsbo. Övrig tid är det självstudier.

Sen är jag verkligen tacksam över att jag har fått möjlighet att få ha praktik på Umeå yogaskola tillsammmans med Susanne. Har tillbringat min första vecka där nu och jag trivs verkligen bra. Det känns verkligen som att yrket som yogalärare skulle kunna passa mig bra utifrån dom begränsningar jag har. Jag ser verkligen fram emot mitt forsatta utvecklande inom yoga.

Efter yogaretreaten åkte ju jag tillsammans med min vän Nadja till Nepal. En fantastisk resa på många sätt. Med otroligt mycket intryck. Många skratt och många tårar. Jag har inte riktigt smällt allt än och kommer därför ha lite svårt att skriva utförligt om våran resa. Så det blir bara en liten sammanfattning i korta drag.

den 11 oktober kom ner till Kathmandu där våran vän Umesh mötte upp oss. Vi tillbringade några dagar där innan vi åkte iväg till en ort som heter Gorka. Tillsammans med ett gäng andra svenskar och ett helt team av nepalesiska guider, bärare och kockar gick vi sedan under 3 dagar på den nepalesiska landsbygden och delade ut skolväskor till barnen i några av dom jordbävningsdrabbade byar vi passerade.Vi passerade många rasade skolor men fick även njuta av den fantastiska naturen som Nepal erbjuder, med vyer som är helt magiska.

DSC_2357.JPG

DSC_2318

DSC_2932.JPG

Efter 4 dagar tillsammans med den svenska gruppen så åkte jag, Nadja och Umesh vidare till Umesh by. Den ligger 3 timmar utanför Kathmandu. En by som tyvärr blivit väldigt hårt drabbad av jordbävningen. Det var jobbigt att se våran väns hus, eller rättare sagt det som en gång varit hans hus men numera är helt förstört. Dom flesta i byn inklusive hans familj bor i temporära hus byggt av plåt eller bambu i väntan på att kunna få råd att bygga upp ett säkert hus. Ett jordbävningsäkert hus.

DSC_2520

Vi besökte ett dagis i byn där vi delade ut varmare kläder som vi hade köpt till skolbarnen. Sen var vi med och lekte och dansade med dom. Fantastiskt fint minne och en bra kontrast till allt det jobbiga vi fått se. Vi firade tillsammans med Umesh släkt och familj den stora hinduistiska festivalen ”Dashain”Roliga dagar med mycket skratt och glädje. Sen fick vi även möjligheten att vara med och bygga upp ett jordbävningsäkert dagis i byn. Ett man från Nya Zeeland hade startat igång ett projekt med att bygga så kallade erthbag houses så under 4 dagar deltog vi i uppbyggandet av ett dagis. Mycket givande!

12188037_449007538619194_8854696228744393544_o

 

12265974_978574002181964_1203730953311760161_o

Stort tack till alla som varit med och bidragit med pengar. Vi köpte förutom vinterkläder till barnen även bollar, ritblock, böcker, hopprep. mm. Sen valde vi att ge den största delen av pengarna till våran vän Umesh. För att han och hans familj ska kunna få möjlighet att bygga upp ett nytt säkert hus igen. För tak över huvudet är ju det absolut viktigaste och högst prioriterade för oss alla.

Och till alla er som någon gång funderat på att åka till Nepal, gör det! Turister behövs mer än någonsin nu. Många är rädda att åka till Nepal på grund av jordbävningen. Men det är ingen fara. Visst kommer ni kanske se rasade hus men jag kan lova att naturen och människorna fortfarande är lika underbara som dom alltid har varit. Och Nepal behöver verkligen våran hjälp nu. Turismen är deras största inkomstkälla och just nu sitter guider och bärare helt utan jobb. Så tveka inte, åk till Nepal! Dom väntar på er!

DSC_2905.JPG

Jag tänkte även passa på att meddela att jag inte kommer att uppdatera så mycket här på bloggen längre. Jag har bestämt mig för att starta upp ett lite större projekt och kommer lägga min tid, kreativitet och fokus på det istället. Därför kommer jag att lägga bloggskrivandet lite åt sidan ett tag. Kanske skriver jag något inlägg längre fram igen. Men just nu fokuserar jag på mitt projekt. Så ni får hålla utkik om ett par år, då är förhoppningsvis mitt ”lilla” projekt klart och redo att visas för omvärlden!

Tack till alla ni som följt och läst mina inlägg! Glöm inte att ta hand om varandra och sprida kärlek runt er. För världen behöver all kärlek och ljus den kan få nu.

DSC_2408

Namaste Ida

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s