Om Mig

Några ord om mig:

26 år gammal så vaknar jag en morgon upp döv, en händelse som skulle förändra mitt liv för alltid. Ett Cochlea implantat opererades senare in vilket gjorde att jag kunde höra ljud igen, men jag var och skulle alltid förbli gravt hörselskadad. För att hantera min nya situation så började jag vända mig inåt och mitt sökande och andliga resa tog fart. Sökandet efter svaret på frågorna, ”vem är jag?” och ”vad är meningen med mitt liv?” tog mig ut i världen. Jag besökte ashram, yogade, mediterade, läste böcker och djupdök i mig själv.

Under en av mina visteler i Nepal så träffade jag min Guru, Swami Arun Ananda på ashramet Osho Tapoban utanför Katmandu. Han initierade mig till Osho sannyas och gav mig namnet, Ma Prem Geetam.

Nepal har kommit att bli mitt andra hem och jag åker regelbundet dit. Jag ordnar nu även gruppresor dit.

Mitt sökande tog mig även till Bali där jag för första gången fick uppleva sound healing/klangbad. Jag blev djup berörd och kände starkt att tibetanska klangskålar var ett instrument jag ville börja spela på och lära mig mer om. Jag insåg att ljud och musik skulle vara en del av min egen healing. Jag driver nu företaget ”Sound Healing Umeå” där jag reser runt till olika studios i Sverige och håller workshops och klangbad. Hör av dig till mig på mail om du vill att jag ska komma och besöka din studio.

Under 2022 hoppas jag kunna släppa min andra bok som jag just nu håller på att skriva på. En liten bok med mina samlade reflektioner längs ”vägen”

Med Kärlek/ Prem Geetam

  • INSTAGRAM: Prem_geetam
  • FACEBOOK: Sound Healing Umeå

Kommande Event:

Workshop- Kristallterapi och Sound Healing-

24/8 kl 18-20 på Måbrakällan


~Resor till Nepal~

Vandra Mardi Himal & Yoga

Följ med på en magisk resa till Nepal där vi vandrar Mardi Himal, Yogar, upplever Sound Healing och besöker tempel. En resa där vi får beskåda Himalayas storslagna berg och uppleva den nepalesiska kulturen. 

Manaslu Circuit

Häng med oss på en enastående vandring bortom dom vanliga turiststråken, Manaslu Circuit

Rundresa med yoga

Följ med på oss på denna uppskattade rundresa där vi bland annat besöker Katmandu och Pokhara. Vi gör en kort vandring där vi får beskåda Annapurnas mäktiga berg, kopplar av och yogar i en vacker ekoby och åker ut till vår guide Umesh by för att besöka en skola. En uppskattad resa där vi får uppleva mycket av Nepal.

Boken ”Vad sa du?”


Förtvivlat ropar jag ”hallå, hallå”, men det hörs inte! Jag kan inte längre höra min egen röst.
Det är en tidig morgon i januari 2013. Jag är 26 år när jag vaknar upp och inte längre kan höra. Jag har drabbats av det som inte skulle kunna ske – plötslig dövhet på båda öronen. Det enda som hörs är det ihärdiga tjutandet av min tinnitus.

Ida gör ett desperat försök att återgå till sin vardag. Hörselnedsättningen och det inopererade cochleaimplantatet göms undan så gott det går tillsammans med obearbetade känslor av skam och sorg, men ingenting fungerar som förut.
Mitt i all rädsla och osäkerhet växer nya insikter. Ida reser ensam till Bali och Nepal i sökandet efter sitt nya jag och meningen med livet.

I Sverige har över en miljon människor någon form av hörselnedsättning. I biografin Vad sa du?sätter Ida Bäckström ord på det som är svårt för omgivningen att förstå och skapar igenkänning för de som är drabbade.