Om mig

0895c5e8-5b53-41ca-82b7-3cd4133fcb1e

Januari 2013 förändrades mitt liv radikalt, jag var 26 år gammal och vaknade upp döv. Livet gav mig en stor och tuff utmaning som kom att bli starten på min stora resa. Från att ha hamnat på botten, fylld av osäkerhet, sorg och rädslor tog jag mig sakta sakta upp igen. Jag började utmana mig själv och byggde upp min inre styrka steg för steg. Jag åkte ensam iväg på resor till Nepal och Bali för att djupdyka i mig själv och hitta svaret på ”Vem är jag?” Och ”vad är jag här för att göra?”. Under flera års tid ägnade jag all min tid till healing, meditation och personlig utveckling. Jag utbildade mig till yogalärare och fann sedan på en resa till Bali ”Sound Healing”. Ett stark kall inom mig gjorde att jag började lära mig mer om sound healing och började sen själv utöva det.

då jag en morgon vaknade upp . Jag hade från att ha varit normalgörande hela mitt liv plötsligt blivit döv. Jag var då 26 år gammal och hela mitt liv rasade samman. Några månader senare fick jag möjligheten att operera in ett Cochlea implantat som gjorde att jag kunde uppfatta ljud igen. Men att helt plötsligt bli gravt hörselskadad och CI bärare var en stor omställning för mig. Jag kunde inte längre vara delaktig i samtal som tidigare och till en början kunde jag inte höra musik.
Efter några tunga år med depression bestämde jag mig för att min hörsel inte skulle få sätta stopp för mina drömmar. Jag bestämde mig för att börja leva och ta tillvara på livet. Jag började successivt utmana mig själv. Från att inte ens vågat gå själv till Ica så åkte jag iväg på en resa ensam till Nepal för att vandra till Everest Base Camp. Den resan blev en stor vändpunkt för mig och jag har sedan dess fortsatt att utmana mig själv och Nepal har kommit att bli mitt anda hem. I min bok ”vad sa du?” får du följa med mig under dom första åren av min inre och yttre resa.

Varje kväll när jag går i säng och tar av mig mina CI blir jag döv och jag påminns om hur mitt liv hade kunnat vara. Jag har i och med min historia en speciell relation till ljud och musik och på en resa till Bali fann jag min passion, Sound Healing. Sedan dess har jag valt att fördjupa mig och lära mig mer inom det. Jag utför nu sound healing på yogastudios och konferenser. För stora och små grupper. För bokning och mer info maila mig på idabxtrom@gmail.com

Var kommer namnet Prem Geetam ifrån kanske ni undrar. I och med att min hörsel försvann så började jag en stor inre resa. Jag förändrade mitt liv på många plan, började bland annat med yoga, meditera och förändrade min kost och blev vegan. Ett stort inre sökande tog fart och jag började läsa böcker om buddhism och andlighet och gick en 2 årig yogalärarutbildning.  Jag åkte iväg på Ashram i bland annat Grekland, Indien och Nepal. På en resa till Nepal fann jag min ”Guru” eller andliga vägledare på Ashramet Osho Tapoban utanför Katmandu och fick av honom namnet, Prem Geetam.

Instagram: prem_geetam

”I´m not what happened to me, I´m what I choose to become”

.

2 reaktioner till “Om mig

  1. Jag såg ett reportage om dig i vk och tänkte att jag ville höra av mig 🙂 jag kände onekligen igen drag i din berättelse, hur plötsligt en dag bara förändras livet, hur svart allting blir när saker man tagit för givet rycks bort. Och hur du kopplar det till stress. Jag tror vi gör sådan skada genom att stressa och pressa och överprestera. I mitt fall är det fotskador jag fick för 2år sedan som vägrar läka och gör vartenda steg smärtsamt. Från att träna 4-5ggr/v, jobba heltid, plugga deltid och ständigt vara i farten är livet reducerat till försiktig rehabträning, deltidsarbete med arbetsanpassning så jag får sitta mer, och vila. Jag har läst en bok som heter ”when The body sats no”, om vad vi gör mot oss själva genom att bla stressa och inte våga/kunna säga nej. Den är väldigt intressant. Hur som, inspirerande att se hur du hittat tillbaka till glädje och liv! Det är en kamp och många aktiva val som krävs för att hitta igen glöden i livet när allting förändras!

    Gilla

    1. Hej Karolina! Tack så mycket för ditt fina meddelande. Jag är för tillfället inte så aktiv på min blogg, därav mitt sena svar. Just nu befinner jag mig på Bali och skriver på min bok. Ja livet kan onekligen snabbt förändras. Ja stress ligger nog bakom allt för många sjuksommar.. För min del krävdes en stor livstilsomställning för att jag skulle börja komma på banan igen. Jag får fortfarande hela tiden påminna mig sig själv om att sakta ner tempot och träna på att koppla av. Tack för boktipset, den ska jag kolla upp. Jag hoppas allt ordnar sig för dig på bästa sätt, ta hand om dig! Massor av styrka /Ida

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s