Rundresa i Nepal

Rundresa i Nepal

En resa för dig som inte vill vandra

Vår resa börjar i den gamla stadsdelen Bhaktapur, här strosar vi runt bland gamla tempel och byggnader med imponerande arkitektur. Vi fortsätter sedan till den vackra staden Pokhara där vi åker på sightseeing och tar oss sedan ut på landsbygden där vi stannar till i en mysig ekoby som drivs av en liten nepalesisk familj. Här får vi möjlighet att se och uppleva mer av den nepalesiska kulturen och njuta av den storslagna vyn över Himalaya. Vi samlas på kvällen runt eldstaden under den stjärnklara himlen och njuter av musik och dans. Tillbaka i Kathmandu igen besöker vi några av dom största och mest kraftfulla templen i Nepal, vi åker även iväg till ett vackert buddhistiskt kloster och ett permakulturcenter där vi får lära oss mer om permakultur. Följ med oss på en rundresa där du får uppleva mycket av Nepal.

Under vår resa så kommer vi även att testa olika meditationer för dom som är intresserade, (ingen tidigare erfarenhet av meditation är nödvändig).

Att välja att resa tillsammans med Ida och Umesh i Nepal är ett minne jag kommer att ha med mig hela livet. Det är en resa och upplevelse utöver det vanliga och jag är tacksam att jag tog chansen att delta”/Jossan (rundresan i Nepal 2018)

”En fantastisk resa utöver det vanliga, med massor av intryck och fina minnen. Rekommenderas varmt!” /Britt-Marie (rundresan i Nepal 2018)

Reseprogram

Dag 1. Du anländer till Kathmandu och blir upphämtad på flygplatsen. Vi åker till den gamla stadsdelen Bhaktapur där vi kommer sover vår första natt. På eftermiddagen gör vi en liten sightseeing och äter sedan en gemensam middag på en mysig restaurang och lär känna varandra.

Dag 2. Efter frukosten åker vi med privat transport till Pokhara. En resa på ca 7h. Vi får möjlighet att se och uppleva mycket genom vårt bussfönster och stannar för bensträckare och lunch längs vägen. När vi kommer fram till Pokhara så checkar vi in på vårt hotell och tar sedan en gemensam promenad genom Lakeside. Kvällen spenderas på egen hand.  

Dag 3. Halvdags sightseeing i Pokhara. Idag besöker fredstupan och det nybyggda Shiva templet som ligger vackert beläget på en kulle med utsikt över Pokhara och sjön Fewa. Lunch på egen hand. På eftermiddagen åker vi upp till Sarangkot där vi spenderar kvällen och natten.

Dag 4. Vi kliver upp tidigt för att se den magiska soluppgången över Himalayas bergstoppar. Efter frukost fortsätter vi sedan till en vacker ekoby där vi kommer spendera kommande två nätter. Här får vi njuta av den gröna frodiga trädgården och den vackra utsikten över Himalayas toppar. 

Dag 5. Heldag i Astam. Idag får vi möjlighet till vila och reflektion. Kanske läsa en bok, ta en promenad genom byn eller bara titta ut över den vackra utsikten som omringar oss. Vi njuter av god mat och träffas under dagen för meditation. På kvällen samlas vi runt eldstaden för att njuta av musik och dans.

Dag 6. Efter en god frukost lämnar vi idag den lilla ekobyn och åker tillbaka till Kathmandu. Vi kommer fram till vårt hotell i Kathmandu på eftermiddagen. Kvällen spenderas på egen hand. 

Dag 7. Sightseeing i Kathmandu. Idag åker vi iväg på en liten sightseeing och får se mer av Kathmandu. Vi åker till den stora Boudhanath stupan och fortsätter sedan till det gamla och kraftfulla templet Pashupatinath, ett hinduistiskt tempel där liv och död pågår samtidigt.

Dag 8. Efter frukost hoppar vi in i vår lilla buss och åker till Namo Buddha. Ett kloster utanför Kathmandu vackert beläget med utsikt över skog och berg. Därifrån fortsätter vi sedan till en vacker permakulturgård där vi får se och lära oss mer om permakultur.

Dag 9. Idag finns det tid att strosa bland Thamels affärer och restauranger. På kvällen ses vi för en gemensam middag på en mysig restaurang och sammanfattar resan och dom upplevelser vi varit med om. 

Dag 10. Hemresa. Idag är det dags att lämna Nepal och åka tillbaka till Sverige. Vi lämnar av er på flygplatsen fyllda av fina minnen och upplevelser.

Med reservation för eventuella ändringar i programmet

Om du önskar att förlänga din resa t.ex. med ett besök till nationalparken Chitwan, några extra dagar i Kathamndu eller kanske med ett några dagar på ett ayurvedacenter, så kan vi hjälpa dig med det.

Ingår:

 • Nepalesisk guide- Umesh Giri
 • Svensk guide- Ida Prem Geetam
 • Meditation med Prem Geetam
 • Upphämtning till och från flygplatsen
 • Lokal transport med privat buss/bil
 • Samtliga hotellnätter med frukost
 • Sightseeing med entré avgifter
 • Del i dubbelrum och helpension i Ekobyn i Astam

Ingår ej:

 • Flyg Sverige- Kathmandu
 • Visum
 • Dryck
 • Lunch och middag i Kathamndu och Pokhara
 • Försäkring
 • Dricks

 • Datum: 6 Oktober 2023
 • Pris: 20 600kr
 • Antal dagar: 10
 • Grupp: Svensk grupp 6-12 personer
 • Bokning: Idapremgeetam@gmail.com

Prem Geetam (Ida Bäckström) – En Osho-sannyasi som spenderar mycket av sin tid på ashram, främst i Nepal. 2014 kom hon för första gången till Nepal och berördes djupt i själ och hjärta, sedan dess har hon delvis bott där. Att vandra i berg är en av hennes stora passioner och hon har gjort många vandringar både i Nepal och Sverige. Hon är utbildad Yogalärare och sound healer och brukar regelbundet hålla i workshops på yogastudios runtom i Sverige. Hon är även författare till den självbiografiska boken ”Vad sa du?” som publicerades 2018.

Umesh Giri – är en omtyckt och erfaren vandringsguide som guidat människor från hela världen upp i bergen både i Nepal och Tibet. Med över 15 år i branschen besitter han en stor kunskap och skicklighet, och med sitt stora hjärta får han alla att känna sig omhändertagna och trygga.

Några bilder och ord från vår förra rundresa i Nepal:

”Rundresan i Nepal bjöd på spännande och unika upplevelser. Vi fick chansen att se Nepal på väldigt nära håll. Ida och Umesh kännedom av landet gjorde att vi fick uppleva saker som vi inte hade fått uppleva om vi hade rest runt på egen hand./Josefin”

Säger bara, Vilken resa! En resa utöver det vanliga med spännande, unika, fantastiska upplevelser o vilka vyer- obeskrivbart!” /Helen