Vandring och yoga i Nepal

Följ med på en magisk resa till Nepal där vi vandrar Mardi Himal, yogar, mediterar och besöker tempel. En resa där vi får beskåda Himalayas storslagna berg och uppleva den nepalesiska kulturen. 

Nepal med sitt storslagna Himalaya och vänliga folk är ett land utöver det vanliga. När jag satte min fot här första gången blev jag snabbt förälskad. Att försöka beskriva Nepal känns nästan som en omöjlig uppgift, orden räcker inte till för att fånga dess storhet och magi. Det måste helt enkelt upplevas. 

Mardi Himal Trek är en otroligt vacker vandringsled som ännu inte hunnit bli lika besökt som många andra leder i Nepal. Vår vandring går genom pittoreska små byar, risfällt, och blomstrande rhodendonskog. I april blommar rhodendon vilket gör vår sagolika omgivning ännu vackrare. Vi sover i mysiga tea house under vår vandring och äter även våra måltider där. Vi har gott om tid på oss och vandrar i lugn och behaglig takt och insuper vyerna. När det passar kommer vi att köra lättare yoga/meditation/sound healing omringad av bergstoppar som Dhaulagiri (8167m)Annapurna South (7219m), Fishtail (6988m). Sista natten på vår vandring kommer vi att sova hos en nepalesisk familj. Det kommer bli en extra speciell och fin upplevelse då vi får möjlighet att komma den nepelesika kulturen ännu närmare. Vi äter dal bhat tillsammas och umgås under stjärnorna.

Dag 1.Ankomst till Kathamndu– Vi hämtar upp er på flygplatsen och kör er till hotellet, natt på hotell

Dag 2. Sightseeing i Kathamndu– På morgonen samlas vi på hotellets mysiga takterass, vi äter frukost och tar sedan en promenad genom Thamels myllrande gränder. Lunch på egen hand. På eftermiddagen träffas vi igen och får vi njuta av ett avslappnade Sound Bath innan vi går för att äta gemensam middag tillsammans.

Dag 3. Kathamndu- Pokhara– Efter frukosten åker vi med privat transport till Pokhara. En resa på ca 8h. Vi får möjlighet att se och uppleva mycket genom vårt bussfönster och stannar för bensträckare och lunch längs vägen. På eftermiddagen kommer vi fram till Pokhara och checkar in på Hotellet. Middag på egen hand. Natt på hotell.

Dag 4.Pokhara –Phedi-Dhampus. Vi äter frukost i lugn och ro och åker sedan vidare till Phedi där vi börjar vår vandring. Vi vandrar idag från Phedi till den mysiga byn Dhampus, en vandring på ca två timmar. Natt i tea house.

Dag 5– Vandring– Dhampus (2060m)- Forest Camp (2500m)– Idag går vi genom troll lik skog och kommer så småningom upp mot den vackra rhododendronskogen i Forest camp. En vandring på 6 timmar. Natt i tea house. 

Dag 6– Vandring-Forest Camp (2500m)- Low Camp (2970m)Vi fortsätter vår magiska vandring som bara blir allt mer storslagen ju högre upp vi kommer. Idag vandrar vi upp till 3000 m. Vi kommer fram till Low camp lagom till lunch och stannar sedan där över natten. På eftermiddagen får vi tid för avkoppling, njuta av dom vackra vyerna och för dom som önskar kommer vi att köra ett skönt avslappnande yoga/meditations/sound healing pass. Vandring ca 4 h. Natt i tea house

Dag 7– Vandring. Low Camp- High Camp (3350m) Omgiven av snöbeklädda bergstoppar vandrar vi idag till High Camp. Vi passerar vackra små byar och insuper dom drömlika vyerna och kommer fram till High Camp lagom till lunch. Vi stannar här över natten och får därför tid till att verkligen njuta av dom fantastiska omgivningarna här. På eftermiddagen kör vi ett lugnt yoga/meditation/sound healing pass för dom som vill innan vi äter middag och kryper i säng. Natt i tea house

Dag 8– Vandring. High Camp- Mardi basecamp (4500m)- High Camp. Efter en ordentlig frukost vandrar vi idag upp mot Mardi Base camp. Den mest krävande dagen på vår vandring då vi vandrar i ca 7 timmar. Vi kommer upp till ett stenigt glaciärlandskap och den högsta punkten på vår vandring 4500m. Vi vandrar sedan ner tillbaka till High camp där vi sover för natten. Natt i tea house.

Dag 9– Vandring. High Camp- Sidding (1700m) Efter frukost vandrar vi ner genom rhododendronskogen till den lilla byn Sidding. En vandring på ca 6 timmar. Natt i tea house 

Dag 10Vandring. Sidding -Lowing. Idag vandrar vi till den pittoreska byn Lowing där vi sover natten hos en nepalesik familj vilket gör att vi kommer få en djupare upplevelse av den nepalesiska kulturen. Vi äter dal bath tillsammans och umgås under den stjärnklara himlen. Vandring 6 h, Natt i ”home stay”

Dag 11.Lowing- Pokhara- Idag börjar vi morgonen med ett skönt yoga/meditations/sound healing pass omgiven av dom vackra omgivningarna. Vi äter frukost i lugn och ro och vandrar sedan till Khoramukh. Härifrån åker vi sedan tillbaka till Pokhara med buss/bil. Efter att vi checkat in på hotellet i Pokhara spenderas eftermiddag på egen hand. Natt på hotell

Dag 12. Båttur i Pokhara- Efter frukost tar vi en rofylld båttur på den fina sjön Fewa. Lunch och eftermiddag spenderas på egen hand, kanske strosandes bland Pokharas affärer eller med en god kopp tea på någon av alla dom mysiga restauranger och kaféerna. Natt på hotell

Dag 13. Pokhara- Kathmandu- Idag åker vi med buss tillbaka till Kathmandu. På eftermiddagen kommer vi fram till hotellet i Kathmandu där vi checkar in sedan spenderas kvällen på egen hand. 

Dag 14. Katmandu-Idag finns det tid för att strosa bland alla Thamles affärer och restauranger. På eftermiddagen åker vi till det heliga templet Pashupatinath som kan vara en stark och annorlunda upplevelse, där får vi bland annat beskåda den dagliga kvälls ceremonin, arati. Vi äter sedan en gemensam avslutningsmiddag och får möjlighet att summera resan och alla dom upplevelser vi varit med om.

Dag 15. Avresa. Idag är dags att lämna Nepal. Vi lämnar er på flygplatsen fylld av minnen och upplevelser och önskar er en fin resa tillbaka till Sverige. 

 • Datum: 1 – 15 november 2020
 • Resans Längd :15 dagar
 • Pris: 17 800 kr
 • Grupp: Svensk grupp 6-10 deltagare
 • Guide: Umesh Giri och Ida Prem Geetam
 • Yoga/meditation/Sound Healing: Ida Prem Geetam
 • Anmälan skickas till: Idabxtrom@gmail.com

Ingår:

 • Nepalesisk och Svensk Guide
 • Transfer till och från flygplatsen
 • Samtliga hotellnätter med frukost i Katmandu och Pokhara
 • Boende i tea house och helpension under vandring
 • En natt i Homestay
 • Bärare
 • Sightseeing och entre avgifter
 • Lokal transport med buss/bil
 • Yoga/meditation/sound healing ledd av: Ida Prem Geetam
 • Välkomst middag och avslutningsmiddag i Katmandu

Ingår ej:

 • Flyg Sverige-Katmandu t.o.r.
 • Lunch och middag i Katmandu och Pokhara
 • Dryck
 • Visum
 • Dricks
 • Försäkring

Med reservation för eventuella ändringar i Programmet.

Ida Prem Geetam har under dom sensate åren delvis bott i Nepal och känner sig som hemma där. Hon är författare till boken ”Vad sa du?”, älskar att vandra i berg och har gjort ett flertal vandringar både i Nepal och andra delar av världen. Hon har spenderat mycket tid på Ashram för att meditera och gå på djupet av sig själv och har som motto att rädsla aldrig ska få styra hennes liv. Hon är utbildad inom yoga och har under det senaste året valt att fördjupa sig speciellt inom inom Sound healing. Hon håller nu i Sound healing och föreläsningar på yoga studios och konferenser. I januari 2020 öppnade hon tillsammans med 4 andra kvinnor en egen studio med namnet Homa, på Haga i Umeå.

Foto: Christer Sjöberg
Umesh Giri och Ida Prem Geetam

Några bilder från Våra tidigare resor: